Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Shiitakepilze, getrocknet
- 500 g Wasser, heiß, zum Einweichen
- 100 g Zwiebeln, geachtelt
- 20 g Sesamöl
- 50 g Sojasauce
- 200 g Rinderfond
- 100 g Sweet-Chili-Sauce
- 200 g Erbsen, TK, aufgetaut
- 200 g Rinderhüfte, in feinen Streifen (1 cm)
- 300 g Udon-Nudeln, getrocknet (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2180 kJ / 521 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hähnchen Kung-Pao (宫保鸡丁)
1 Std.
Asia-Hühnersuppe
1sa 20 dk
Rindfleischsuppe mit Nudeln (红烧牛肉面)
1h 30 min
Tom-Yum-Suppe mit Meeresfrüchten (冬阴功海鲜汤)
40min
Pajeon (Pikanter Garnelen-Pfannkuchen )
45 min
Ente in Biersauce (啤酒鸭)
1 Std.
Japanische Ramen Nudelsuppe
1óra 40p
Miso-Udon-Suppe
8 Std. 30 Min
Ramensuppe mit Hähnchenbrust
2h 10 min
Rippchen süß-sauer (糖醋排骨)
40min
Bibimbap (Rindfleisch-Reis-Bowl)
1h 10min
Udon-Nudeln mit Garnelen
30 Min