Ramensuppe mit Hähnchenbrust

Ramensuppe mit Hähnchenbrust

4.2 358 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    180 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen und Kochen
    ¼ TL
  • Eier
    2
  • Kurkuma
    1 Msp.
  • Sesamöl, geröstet
    1 EL
  • Geflügelfond
    700 g
  • Sojasauce
    50 g
  • Brokkoliröschen
    100 g
  • Hähnchenbrust in mundgerechten Stücken (2 cm)
    200 g
  • Bambussprossen abgetropft
    50 g
  • Shiitakepilze, frisch grob gehackt
    100 g
  • Porree in Ringen (ca. 1 cm)
    50 g
  • Erbsen, TK aufgetaut
    50 g
  • Babyspinat
    50 g
  • Sake
    50 g
  • Sambal Oelek
    2 Msp.
  • Koriander zum Garnieren
    4 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 410 kcal / 1713 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...