Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g soybeans
- warm water, to soak
Mantou Buns
- 1 ½ tsp active dry yeast
- 40 g brown sugar
- 265 g water
- 500 g all-purpose flour, plus extra to dust
- 2 tsp vegetable oil, plus extra to grease
- 1 tsp salt
Soya Milk
- 1160 g cold water
- 60 - 85 g sugar, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 937 kJ / 224 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 201 mg
Alternatywne przepisy
Mantou buns
1h 30min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1u.
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Soy Milk
1 godz. 35 min
Mantou Buns with Soya Milk (TM5 Metric)
1 godz. 35 min
Mantou Buns with Soya Milk
1 godz. 35 min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50min
Authentic Meat Floss
1u. 40min
Sesame Crème
10min
Homemade Soy Milk
35min
Soy milk
24 godz. 30 min