Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oil, for greasing
- 500 g tapioca roots, peeled and cut in chunks
- 120 g brown sugar
- 880 g water
- 100 g coconut milk
- 1 tsp salt
- 3 pandan leaves, cut in 5 cm length
- grated fresh coconut, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 396 kJ / 95 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1h
Sesame Crème
10min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Dried Shrimp Sambal
55min
Shallot Oil
25min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 Std. 5 Min
Kaya (coconut jam)
1h 10min
Homemade Pandan Kaya
55min
Homemade Soy Milk
35min