Urządzenia i Akcesoria
Steamed Tapioca Kuih
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
20 pieces
Składniki
-
oil for greasing
-
tapioca roots peeled and cut in chunks500 g
-
brown sugar120 g
-
water880 g
-
coconut milk100 g
-
salt1 tsp
-
pandan leaves cut in 5 cm length3
-
grated fresh coconut to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
0.4 g
Kalorie
396 kJ /
95 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Sesame Crème
10 min
Pandan Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 godz. 5 min
Black Glutinous Rice Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 godz. 25 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 godz.
Mantou buns
1 godz. 30 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 godz. 5 min
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1 godz. 40 min
Homemade Soy Milk
35 min
Homemade Pandan Kaya
55 min