Urządzenia i Akcesoria
Nian Gao (Sweet Sticky Rice Cake)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
3 pieces
Składniki
-
glutinous rice soaked for 30 minutes, drained500 g
-
water500 g
-
palm sugar (gula Melaka) cut in chunks50 g
-
caster sugar350 g
-
hot water1550 g
-
banana leaves wiped clean (see tips)3
-
cooking oil to grease
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
21 mg
Białko
11 g
Kalorie
4728 kJ /
1130 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
269 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Pumpkin Soup
25 min
Sesame Crème
10 min
Vinegar Pork Knuckle
3 godz. 15 min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 godz.
Chicken porridge with century egg
30 min
Authentic Meat Floss
1 godz. 40 min
Pineapple Tarts
1 godz. 30 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 godz. 5 min
Egg Tarts
50 min
Homemade Soy Milk
35 min
Homemade Pandan Kaya
55 min