Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g glutinous rice, soaked for 30 minutes, drained
- 500 g water
- 50 g palm sugar (gula Melaka), cut in chunks
- 350 g caster sugar
- 1550 g hot water
- 3 banana leaves, wiped clean (see tips)
- cooking oil, to grease
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 4728 kJ / 1130 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 269 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 21 mg
Alternatywne przepisy
Ma Lai Koh (Steamed Caramel Cake)
1 Std. 15 Min
Pineapple Tarts
1j 30 menit
Luo bo gao (radish cakes)
25j 20 menit
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1 Std. 40 Min
Taiwanese Traditional Meat Floss
1 Std. 40 Min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 godz. 5 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 Min
Shallot Oil
25 min
Homemade Pandan Kaya
55 Min
Homemade Fish Ball Soup
2j