![Nian Gao (Sweet Sticky Rice Cake) Nian Gao (Sweet Sticky Rice Cake)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F459F30A-5D1E-4139-8948-81B094A5E0E1/Derivates/90e1f490-8633-426b-bbf7-ed0538ba1271.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g glutinous rice, soaked for 30 minutes, drained
- 500 g water
- 50 g palm sugar (gula Melaka), cut in chunks
- 350 g caster sugar
- 1550 g hot water
- 3 banana leaves, wiped clean (see tips)
- cooking oil, to grease
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 4728 kJ / 1130 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 269 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 21 mg
Alternatywne przepisy
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 Min
Tiger Shaped Pineapple Tarts
1 Std. 50 Min
Pineapple and ginger jam
40 Min
Yam Rice
45 Min
Steamed Tapioca Kuih
50 Min
Homemade chicken stock powder
1 godz. 35 min
Salted Chicken
5h 10min
Egg Tarts
50 Min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1u.
Shallot Oil
25 Min
Homemade Soy Milk
35 Min
Homemade Pandan Kaya
55 Min