
Urządzenia i Akcesoria
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
Kopytka
-
woda osolona, do gotowania kopytek
-
300 g marchewki ugotowanej, np. pozostałej z rosołu, pokrojonej na kawałki
-
60 g bułki tartej
-
165 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
40 g cukru
Masło cynamonowe
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
20 g ziaren sezamu, białego (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
10 - 20 g cukru (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
831.7 kcal /
3479.9 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
32 g
Węglowodany
121.9 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
16.7 g
Sód
329.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska