
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
- 240 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 350 g wody
- 50 g mleka
- Wartości odżywcze
- na 6 porcji
- Kalorie
- 272.7 kcal / 1141.7 kJ
- Białko
- 12 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Węglowodany
- 69.3 g
- Błonnik
- 22.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée z buraków z gruszką i sokiem z granatu (dla dzieci)
50 min
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
1 godz. 35 min
Purée z bakłażana i pomidorów (dla dzieci)
30 min
Przecier z gruszką, jabłkiem i suszonymi morelami
25 min
Przecier z jabłkiem, malinami i awokado
25 min
Przecier ze szpinakiem, bananami i borówkami
20 min
Purée z marchewki (dla dzieci)
1 godz.
Purée ziemniaczane z marchewką i cukinią (dla dzieci)
35 min
Purée z cukinii (dla dzieci)
50 min
Przecier jabłkowo-gruszkowy z bananem
5 min
Purée z warzyw i mięsa
50 min
Purée z gruszki i banana
10 min