Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- woda, do gotowania kopytek
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do gotowania kopytek
- 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 250 g twarogu, półtłustego, podzielonego na kawałki
- 50 g liści szpinaku baby, świeżych
- 300 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki
- 1 jajko
- masło, roztopione, do polania kopytek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1545 kJ / 369 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 637.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knedle z wczorajszych ziemniaków i czerstwych bułek
40 Min
Wytrawne racuchy z grzybami
40 Min
Gratin z dorsza ze szpinakiem i zupa krem z marchewki i cukinii
1 Std.
Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem
1h 40min
Placki cukiniowo-ziemniaczane
1 Std.
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2 Std. 30 Min
Cappellacci z dynią
2 Std.
Zielone naleśniki z serkiem i szczypiorkiem
50 Min
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45 Min
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
1 Std.
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1 Std. 10 Min
Zielone naleśniki z szynką i serem
55 Min