Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- woda, do gotowania kopytek
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do gotowania kopytek
- 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 250 g twarogu, półtłustego, podzielonego na kawałki
- 50 g liści szpinaku baby, świeżych
- 300 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki
- 1 jajko
- masło, roztopione, do polania kopytek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1545 kJ / 369 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 637.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zielone naleśniki z serkiem i szczypiorkiem
50min
Placki z cukinii i kukurydzy z domową ricottą
1h 10min
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2h 30 min
Kotlety z czerstwego chleba z papryką
30min
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
1h
Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem
1h 40min
Placki cukiniowo-ziemniaczane
1h
Zielone naleśniki z szynką i serem
55min
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45min
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1h 10min
Kotlety ruskie
35 Min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55min