Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 20 g wody
- 1 szczypta cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 193 kJ / 46 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mus jabłkowy z marchewką
15 Min
Przecier jabłkowo-gruszkowy z bananem
5min
Purée ziemniaczane z marchewką i cukinią (dla dzieci)
35 min
Mus owocowy (dla dzieci)
15 Min
Kleik z kaszą jaglaną, bananem i mlekiem
25 min
Owsianka zbożowa z jabłkiem i mlekiem
35 min
Mus z gruszki i jabłka (od 7. miesiąca życia)
20 min
Przecier z jabłkiem, malinami i awokado
25 min
Kleik z kaszą manną, jabłkiem i mlekiem
20 min
Mus z gruszki i banana
20 min
Przecier z gruszką, jabłkiem i suszonymi morelami
25 min
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40 min