Urządzenia i Akcesoria
Jagodowe kluski leniwe
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
woda osolona, do gotowania klusek
Kluski
-
150 g jagód, mrożonych150 g jagód, świeżych
-
400 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
80 g skrobi ziemniaczanej
-
280 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 szczypta soli
-
10 g cukru
Słodka śmietana
-
200 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
1 łyżeczka cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
jagody, mrożonejagody, świeże
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
22.3 g
Kalorie
2326.8 kJ /
556.1 kcal
Tłuszcz
11.8 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
88.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Knedle twarogowe z morelami
35 min
Knedle twarogowe z sosem morelowym
45 min
Różowe pancakes z serkiem waniliowym
45 min
Kluski jaglano-serowe z sosem truskawkowym
30 min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 godz.
Racuchy z jabłkami
35 min
Knedle z owocami
1 godz. 30 min
Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)
1 godz. 30 min
Pierogi leniwe
45 min
Pierogi z serem i jagodami
1 godz. 15 min
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
1 godz. 30 min
Buchty z sosem truskawkowym
1 godz. 20 min