
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety ruskie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
12 sztuk
Składniki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
700 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
80 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania
-
400 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
1 jajko
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
191.4 kcal /
800.8 kJ
Białko
6.4 g
Tłuszcz
11.4 g
Węglowodany
16.9 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
373.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1 godz.
Kule serowe
1 godz.
Ryżowe pulpety z kalafiorem
1 godz. 30 min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem i serem
50 min
Kotleciki ryżowe
45 min
Chłopskie placki ziemniaczane z kapustą kiszoną
1 godz. 20 min
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1 godz. 10 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Kotleciki z chleba
45 min
Naleśniki z nadzieniem ruskim
45 min
Placki z chleba z sosem czosnkowo-ziołowym
50 min