Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 10 g oleju, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 700 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 80 g bułki tartej, plus dodatkowa ilość do panierowania
- 400 g twarogu, półtłustego, podzielonego na kawałki
- 1 jajko
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 800.8 kJ / 191.4 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 373.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Grecki gulasz ziemniaczany
45 min
Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
30 min
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1h 10min
Wytrawne racuchy z grzybami
40min
Ryżowe pulpety z kalafiorem
1h 30min
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1h 50min
Kotlety z jajek
1 godz.
Placki ziemniaczane z twarogiem czosnkowym (plińce z pomoćką)
1 godz.
Kotleciki z chleba
45 min