Urządzenia i Akcesoria
Kotlety ruskie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
12 sztuk
Składniki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
700 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
80 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania
-
400 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
1 jajko
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
373.4 mg
Białko
6.4 g
Kalorie
800.8 kJ /
191.4 kcal
Tłuszcz
11.4 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
16.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 godz. 5 min
Ryżowe pulpety z kalafiorem
1 godz. 30 min
Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
50 min
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem i serem
50 min
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1 godz. 10 min
Placki z chleba z sosem czosnkowo-ziołowym
50 min
Wytrawne racuchy z grzybami
40 min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Kotleciki z chleba
45 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Naleśniki z nadzieniem ruskim
45 min
Kotlety z jajek
1 godz.