Francuski deser z truskawkami (millasson)

Francuski deser z truskawkami (millasson)

4.2 514 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 porcji

Składniki

  • 400 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
  • 40 g masła
  • 400 g mleka 3,2 % tłuszczu
  • 130 g mąki tortowej
  • 150 g cukru
  • 4 jajka
  • 20 g rumu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 4.89 g
Kalorie 718 kJ / 172 kcal
Tłuszcz 6.37 g
Błonnik 0.92 g
Węglowodany 23.74 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...