Urządzenia i Akcesoria
Francuski deser z truskawkami (millasson)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
-
400 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
-
40 g masła
-
400 g mleka 3,2 % tłuszczu
-
130 g mąki tortowej
-
150 g cukru
-
4 jajka
-
20 g rumu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.89 g
Kalorie
718 kJ /
172 kcal
Tłuszcz
6.37 g
Błonnik
0.92 g
Węglowodany
23.74 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TRUSKAWKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2 Std.
Tarta budyniowa
1 Std. 15 Min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 Std.
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
2 Std.
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 Std.
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 Std. 35 Min
Ciasto z jabłkami
1 Std. 20 Min
Ciasteczka z gorgonzolą
40 Min
Ciasto ananasowe
55 Min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 Std. 25 Min
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 Std. 50 Min
Ciasto z serem ricotta
1 Std. 20 Min