Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g truskawek, świeżych, przekrojonych na pół
- 40 g masła
- 400 g mleka, 3,2 % tłuszczu
- 130 g mąki tortowej
- 150 g cukru
- 4 jajka
- 20 g rumu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 718 kJ / 172 kcal
- Białko
- 4.89 g
- Węglowodany
- 23.74 g
- Tłuszcz
- 6.37 g
- Błonnik
- 0.92 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini pączki jabłkowo-cynamonowe
1h 55 min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1óra 35p
Ciasto twarogowe z agrestem
50 min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1h
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1h 45 min
Torcik z bezą i truskawkami
2小时
Ciasto z truskawkami
8h 30 min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1h
Torcik truskawkowo-serowy na zimno
6h 30min
Ciasto z jabłkami
1h 20min
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2小时
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2h 10 phút