Urządzenia i Akcesoria
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
40 sztuk
Składniki
Pasta jajeczna
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
5 jajek ugotowanych na twardo pokrojonych na kawałki
-
20 g bułki tartej
-
40 g majonezu
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Pasta z zielonego groszku
-
400 g wody
-
240 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
120 g ziaren słonecznika
-
15 g liści bazylii, świeżych
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka soli
Przygotowanie krakersów
-
200 g wędzonego łososia pokrojonego w ok. 3 cm paski
-
40 krakersów solonych
-
serek śmietankowy chrzanowy, do dekoracji
-
kiełki lucerny, do dekoracjirzeżucha do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
161 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
278.9 kJ /
66.7 kcal
Tłuszcz
4.5 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Koszyczki z prosciutto
40 min
Mini frittaty z warzywami
35 min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Jajka faszerowane łososiem
45 min
Kolorowe kulki z kurczaka
1 godz. 15 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 min