
Urządzenia i Akcesoria
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
40 sztuk
Składniki
Pasta jajeczna
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek20 g
-
jajek ugotowanych na twardo pokrojonych na kawałki5
-
bułki tartej20 g
-
majonezu40 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Pasta z zielonego groszku
-
wody400 g
-
zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego240 g
-
ziaren słonecznika120 g
-
liści bazylii, świeżych15 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
-
soli1 łyżeczka
Przygotowanie krakersów
-
wędzonego łososia pokrojonego w ok. 3 cm paski200 g
-
krakersów solonych40
-
serek śmietankowy chrzanowy, do dekoracji
-
rzeżucha do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
66.7 kcal /
278.9 kJ
Białko
2.8 g
Tłuszcz
4.5 g
Węglowodany
4 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
161 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem
30 min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 godz. 35 min
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2 godz. 30 min
Roladki z ogórka
30 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Jajka faszerowane łososiem
45 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Portugalskie zielone jajka
50 min
Jajka faszerowane awokado
40 min
Rolada szpinakowa z łososiem
2 godz. 50 min