Śledzie w sosie musztardowym

Śledzie w sosie musztardowym

4.2 352 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • musztardy francuskiej
    85 g
  • musztardy Dijon
    65 g
  • jogurtu naturalnego
    70 g
  • majonezu
    30 g
  • cukru
    ½ - 1 łyżeczka
  • kurkumy, suszonej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas odsączonych z zalewy, uprzednio namoczonych w wodzie, pokrojonych na 5-6 cm kawałki
    600 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 284 kcal / 1192 kJ
Białko 19.9 g
Tłuszcz 19.6 g
Węglowodany 8.6 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...