Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z jajek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Surówka z pora i jabłek
-
200 - 250 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
80 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
150 - 200 g pora pokrojonego w 2 mm krążki (tylko biała część)
-
3 - 4 łyżki majonezu
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Kotlety z jajek
-
600 g wody
-
10 jajek
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
300 g ziemniaków, mączystych ugotowanych poprzedniego dnia, pokrojonych na kawałki
-
1 pęczek szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
50 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
olej dodatkowa ilość do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
19.5 g
Kalorie
2023 kJ /
483 kcal
Tłuszcz
25.7 g
Błonnik
7.7 g
Węglowodany
51.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIADY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3 godz.
Sos koperkowy
15 min
Kotlety ruskie
35 min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 godz. 30 min
Kotleciki ryżowe
45 min
Placki z chleba z sosem czosnkowo-ziołowym
50 min
Sos szczawiowy
30 min
Kotlety z kaszy gryczanej z sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min
Kotleciki z chleba
45 min
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1 godz. 30 min
Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową
2 godz. 5 min