Urządzenia i Akcesoria
Kotleciki z chleba
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
20 sztuk
Składniki
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100 g sera edam, pokrojonego na 2 cm kawałki100 g sera gouda pokrojonego na 2 cm kawałki
-
500 g białych bułek, czerstwych, pokrojonych na ok. 2 cm kawałki500 g białego chleba, czerstwego pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
30 g masła
-
200 g mleka
-
3 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4.7 g
Kalorie
515.7 kJ /
123.2 kcal
Tłuszcz
5.3 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
13.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kotlety ruskie
35 min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Klopsiki z ciecierzycy i szynki
1 godz. 5 min
Placki z chleba z sosem czosnkowo-ziołowym
50 min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Pizzowe muffiny
1 godz. 50 min
Kule serowe
1 godz.
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
35 min
Kotleciki z marchewki
1 godz. 20 min
Kotlety z jajek
1 godz.
Placki à la pizza z sosem czosnkowym
45 min