Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100
g sera gouda, pokrojonego na 2 cm kawałki
lub 100 g sera edam, pokrojonego na 2 cm kawałki -
500
g białego chleba, czerstwego, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
lub 500 g białych bułek, czerstwych, pokrojonych na ok. 2 cm kawałki - 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 30 g masła
- 200 g mleka
- 3 jajka
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 515.7 kJ / 123.2 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Placki z chleba z sosem czosnkowo-ziołowym
50 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Pizzowe muffiny
1u. 50min
Placki à la pizza z sosem czosnkowym
45 min
Wytrawne racuchy z grzybami
40 min
Ryżowe pulpety z kalafiorem
1h 30min
Kotlety z czerstwego chleba z papryką
30 min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1h
Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
35 min
Kotlety z jajek
1h
Kotleciki z marchewki
1h 20 min
Kotlety ruskie
35 min