Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di provola affumicata a pezzi (1 cm)
- 50 g di cipolla a pezzi
- 100 g di speck Alto Adige IGP a fette sottili
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio, Parboiled cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne fatto in casa - 1 bustina di zafferano
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2535 kJ / 606 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai quattro formaggi
40min
Risotto al limone e prosciutto crudo
35min
Risotto al salmone affumicato
30min
Risotto ai pistacchi, stracchino e bresaola
35min
Risotto con pancetta, noci e panna
35min
Risotto alla campagnola
30min
Risotto con salsiccia e piselli
40min
Risotto gamberi, salsiccia e mele
40min
Risotto con Brie, speck e noci
35min
Risotto rosmarino e speck
25min
Risotto alla birra
35min
Risotto alla castellana
35min