Risotto affumicato

4.5 637 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 200 g di provola affumicata a pezzi (1 cm)
  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 100 g di speck Alto Adige IGP a fette sottili
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio, Parboiled cottura 14 minuti)
  • 50 g di vino bianco secco
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne, fatto in casa
  • 1 bustina di zafferano

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 606 kcal / 2535 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...