![Riso in bianco Riso in bianco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/20C6763B-8C78-4ECB-AD6A-B7FBC4122E95/Derivates/D1E5FFAA-014F-4AA4-AE54-04188554DDB2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
-
20
g di olio di oliva (opcjonalnie)
lub 20 g di burro (opcjonalnie) - 350 g di riso bianco a chicco lungo (12-16 minuti di cottura)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 857 kJ / 205 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riso in bianco
25min
Cottura della pasta
20min
Cottura della pasta
20min
Risotto alla parmigiana
30min
Uova sode
20min
Contorno di riso al pomodoro
30min
Piselli al prosciutto
20min
Riso basmati con petto di pollo marinato
1h 30min
Riso alla cantonese
40min
Pasta pomodoro, prosciutto e salame piccante
45min
Riso basmati con zucchine, pepe e coriandolo
35min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35min