Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpette
- 40 g di pane fresco o raffermo a pezzi
- 40 g di latte
- 6 - 12 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
-
400
g di carne trita di manzo
lub 400 g di ceci lessi in scatola (peso al netto del liquido di conservazione) - 2 uova
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- olio extravergine di oliva q.b.
Salsa pomodoro
- 1 spicchio di aglio
- 50 - 80 g di cipolla a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1507 kJ / 359 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Piselli al prosciutto
20 min
Straccetti di vitello al vino bianco
30 Min
Scaloppine alla pizzaiola
25 Min
Polpette di manzo e salsiccia
40 Min
Cordon bleu
30 Min
Polpette classiche
1sa
Scaloppine di vitello al limone
25 Min
Spezzatino di manzo con patate
1 Std. 10 Min
Polpettone classico
1sa 15 dk
Involtini di vitello
35 dk
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1sa
Polpettone al Varoma con contorno
1 godz. 45 min