![Polpette al sugo Polpette al sugo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ac5869f0-f5ae-48a6-977c-0f6759d487e1/Derivates/243cff42-2025-4c0f-ab67-57f8113cbda4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpette
- 40 g di pane fresco o raffermo a pezzi
- 40 g di latte
- 6 - 12 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
-
400
g di carne trita di manzo
lub 400 g di ceci lessi in scatola (peso al netto del liquido di conservazione) - 2 uova
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- olio extravergine di oliva q.b.
Salsa pomodoro
- 1 spicchio di aglio
- 50 - 80 g di cipolla a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1507 kJ / 359 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Ragù di carne alla bolognese
1h 30min
Spezzatino di manzo con patate
1h 10min
Polpettone di carne ai funghi
1h 30min
Piselli al prosciutto
20 分钟
Scaloppine di vitello al limone
25min
Involtini di vitello
35min
Hamburger impanato di tacchino e spinaci
35min
Polpette di manzo e salsiccia
40 分钟
Polpette di pollo con emulsione alle erbe
1小时
Polpette classiche
1小时
Scaloppine alla pizzaiola
25min
Polpettone classico
1h 15min