Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (24 mesi)
- 60 g di cipolla a pezzi
- 60 g di burro a pezzi
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 70 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne fatto in casa
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1937 kJ / 463 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai quattro formaggi
40 min.
Risotto al pomodoro
40 min.
Risotto con pancetta, noci e panna
35min
Risotto con salsiccia e piselli
40 min.
Risotto alla milanese
30min
Risotto alla parmigiana (6 porzioni)
30min
Risotto alla parmigiana
30min
Risotto con salsiccia e uva
40 min.
Risotto alla valdostana
35min
Risotto al Barolo
30min
Risotto rosmarino e speck
25 min.
Risotto alla birra
35min