Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di patate, pelate e a pezzi (vedere consigli)
- 1 pomodoro a metà
- 80 g di cipolla a metà
- 1 spicchio di aglio
- 400 g di verdure miste (es. carote, zucca, porro) a pezzi
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ cucchiaino di sale
- ¼ - ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 600 g di acqua (vedere consigli)
-
20
g di burro
lub 20 g di olio di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 375 kJ / 90 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Vellutata di riciclo
50 dk
Vellutata di carote
35 dk
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35 dk
Vellutata d'inverno
50 dk
Crema di zucchine
30 Min
Crema di fagioli e ceci al profumo di rosmarino
40 Min
Passato di verdure
35 dk
Composta fantasia (10-12 mesi)
10 Min
Vellutata di patate e spigola (6-7 mesi)
30 Min
Risotto alla parmigiana
30 Min
Purè di patate
50 dk
Minestrone
45 dk