
Urządzenia i Akcesoria
Pęczotto z pomidorami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
250 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
50 - 70 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
450 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
30 g masła
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
-
½ łyżeczki soli
-
475 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
liście bazylii, świeże (opcjonalnie) drobno posiekane, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
341.3 kcal /
1428.8 kJ
Białko
11.3 g
Tłuszcz
10.8 g
Węglowodany
55.5 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Sód
366 mg