Pęczotto z pomidorami

Pęczotto z pomidorami

4.5 786 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 250 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • 50 - 70 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
  • 450 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 g masła
  • 2 łyżeczki oregano, suszonego
    2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • ½ łyżeczki soli
  • 475 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • liście bazylii, świeże (opcjonalnie) drobno posiekane, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 341.3 kcal / 1428.8 kJ
Białko 11.3 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 55.5 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 366 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...