Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g kaszy jęczmiennej pęczak
- 50 - 70 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- 450 g pomidorów, pokrojonych w ćwiartki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 3 ząbki czosnku
- 30 g masła
-
2
łyżeczki oregano, suszonego
lub 2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych - ½ łyżeczki soli
- 475 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- liście bazylii, świeże, drobno posiekane, do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1428.8 kJ / 341.3 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 366 mg
Alternatywne przepisy
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Śródziemnomorskie kaszotto
45 min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 min
Risotto z cukinii
45 min
Bazyliowe knedle z ratatouille
40 min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi
40 min
Penne puttanesca
50 Min
Potrawka warzywna z ryżem
30 min
Makaron z tuńczykiem i pomidorami
40 min
Wegańskie chili
40 min