Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
600
g di carne di vitello (8 fettine sottili 10 x 15 cm)
lub 600 g di carne di manzo (8 fettine sottili 10 x 15 cm) - cucchiaino di sale
- cucchiaino di pepe
-
80
g di prosciutto crudo affettato
lub 80 g pancetta affettato - 8 foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
- 30 g farina
- 50 g di cipolle a pezzi
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di vino bianco, secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1515 kJ / 362 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Burro al pomodoro
5 min
Petti di pollo alla pizzaiola
55min
Scaloppine di vitello al limone
25min
Insalata di gamberoni alla siciliana
40min
Contorno di peperoni al vapore
40min
Carne di manzo in salsa alla panna e funghi
1h
Scaloppine ai funghi
40min
Cannelloni
1h 20min
Fagottini di pollo con patate e verdure
55min
Crostini con funghi e Fontina
35min
Polpette di carne in salsa di funghi
35min
Pane paesano
3 Std.