Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La dacquoise
- 135 g d'amandes en poudre
- 150 g de sucre glace
- 5 blancs d'œufs
- 50 g de sucre
- 40 g de pralin (cf. conseil)
La ganache chocolat
- 250 g de chocolat noir extrafin, 70% de cacao, en morceaux
- 250 g de crème, 35 % m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2165 kJ / 519 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caramels à la crème
2h
Bavarois aux 3 chocolats
4h
Truffes au moka
30 min
Riz Casimir (8 portions)
1h
Bananes à la sauce coco-cannelle
30 min
Moutarde de Bénichon
40 min
Forêt noire
2h 30min
Crema catalana
40 min
Cubes de courge aigre-doux
Brak ocen
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40min
Tranche de caramel salé
2h 40min
Mousse au Toblerone®
3h 10min