Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g d'amandes
- 200 g de sucre
-
20
g de sucre vanillé, maison
lub 1 sachet de sucre vanillé - 2 blancs d'œufs
- 10 g de liqueur d'amande, par ex. Amaretto
- 2 gouttes d'arôme d'amande amère
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 47 kJ / 11 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miroirs
1 godz. 40 min
Pain bis en cocotte
2h 25 min
Coquins de Linz
3ωρ. 15 λεπτ.
Tourte au kirsch de Zoug
4h
Pains de Saint-Gall
26 Std. 30 Min
Moutarde de Bénichon
40min
Pain aux tomates et basilic
1h 45min
Pain au vin rouge et aux noix
15 Std. 30 Min
Pain sandwich
3 Std.
Tarte au vin cuit
45min
Läckerli de Bâle
1 godz. 10 min
Cuchaule
2 godz. 30 min