Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g d'eau
- 1 c. à soupe de sucre
-
15
g de levure fraîche
lub 2 c. à café de levure sèche (8 g) - 500 g de farine fleur
- 60 g d'huile d'olive, et un peu pour badigeonner
- 1 c. à café de sel
- 50 g de farine de blé dur
-
1 - 2
c. à soupe du sésame (opcjonalnie)
lub 1 - 2 c. à soupe de pavot, pour saupoudrer (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.03 g
Alternatywne przepisy
Dip au fromage frais et aux herbes
10min
Bâtonnets aux noisettes
1u. 50min
Focaccia aux oignons
2h 20 min
Pesto de basilic
10min
French dressing raffiné
15min
Grissini
2h
Focaccia au romarin
2h 30 min
Crackers au fromage
2h 30 min
Amarettini
1h 30min
Beurre aux herbes
5min
Pain sandwich
3 Std.
Pains pita
2h