Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g de beurre
- 100 g de sucre et un peu plus pour les ramequins
- 150 g de chocolat noir, en morceaux
- 4 œufs
- 200 g de crème, 30% m.g. min.
- 15 g de fécule de maïs
- 10 g de cacao en poudre non sucré
- 15 - 20 g de sucre glace (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2484 kJ / 595 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de patates douces et brochette de poulet
30min
Mayonnaise à l'ail
10 min
Amandes cacao moka
50min
Volcan au chocolat
15 Min
Sauce hollandaise
15 Min
Mayonnaise
5 min
Dessert glacé estival
4 godz. 50 min
Sauce Hollandaise
15 Min
Boeuf au tamarin et riz gluant
8 godz. 10 min
Tartelettes aux fraises
1 godz. 15 min
Meringues de l'Emmental
2 godz. 15 min
Poulet et asperges vapeur, riz et sauce au vin blanc
45min