Urządzenia i Akcesoria
Crème pâtissière
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 portions
Składniki
-
500 g de lait
-
50 g de farine
-
2 œufs entiers
-
2 jaunes d'œufs
-
10 g de sucre vanillé
-
70 g de sucre en poudre
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
704 kJ /
167 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Génoise
1 godz. 50 min
Tarte meringuée au citron
2 godz. 30 min
Pâte feuilletée, rapide
2 godz.
Pâte à choux
2 godz.
Pâte à pizza
1 godz.
Purée de pommes de terre
45 min
Pâte à crêpe
1 godz. 15 min
Sauce béchamel
15 min
Sauce béchamel
15 min
Biscuits à la cuillère
40 min
Meringue
10 min
Éclairs au chocolat
1 godz. 15 min