Urządzenia i Akcesoria
Crème pâtissière
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 portions
Składniki
-
500 g de lait
-
50 g de farine
-
2 œufs entiers
-
2 jaunes d'œufs
-
10 g de sucre vanillé
-
70 g de sucre en poudre
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
704 kJ /
167 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sablés viennois au chocolat
50 min
Crème pâtissière
15 min
Pain bis en cocotte
2 godz. 25 min
Génoise
1 godz. 50 min
Gâteau aux pommes
1 godz.
Pâte à choux
2 godz.
Pâte à pizza
1 godz.
Sauce béchamel
15 min
Pâte à chou
2 godz.
Gâteau des rois
2 godz. 15 min
Tartelettes aux fraises
1 godz. 15 min
Madeleines
1 godz.