Éclairs au chocolat
TM5

Éclairs au chocolat

3.5 (8 ocen)

Składniki

Fondant blanc (cf. conseil)

  • 300 g de sucre
  • 100 g d'eau

Pâte à choux

  • 150 g d'eau
  • 80 g de beurre
  • 1 c. à café de sel
  • 15 g de sucre
  • 120 g de farine
  • 3 œufs

Crème pâtissière

  • 500 g de lait
  • 40 g de farine
  • 4 œufs
  • 80 g de sucre
  • 2 c. à soupe de cacao en poudre

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1249 kJ / 297 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
45 g
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy