Urządzenia i Akcesoria
Éclairs au chocolat
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 portions
Składniki
Fondant blanc (cf. conseil)
-
300 g de sucre
-
100 g d'eau
Pâte à choux
-
150 g d'eau
-
80 g de beurre
-
1 c. à café de sel
-
15 g de sucre
-
120 g de farine
-
3 œufs
Crème pâtissière
-
500 g de lait
-
40 g de farine
-
4 œufs
-
80 g de sucre
-
2 c. à soupe de cacao en poudre
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
1249 kJ /
297 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Moelleux au chocolat
1 Std. 15 Min
Meringues de l'Emmental
2 Std. 15 Min
Sablés viennois au chocolat
50 Min
Tiramisu stracciatella
2 Std. 30 Min
Brownies
1 Std.
Moelleux au chocolat
45 Min
Génoise
1 Std. 50 Min
Pâte à choux
2 Std.
Pâte à pizza
1 Std.
Sauce béchamel
15 Min
Tartelettes aux fraises
1 Std. 15 Min
Pâte brisée
2 Std. 5 Min