Urządzenia i Akcesoria
Éclairs au chocolat
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 portions
Składniki
Fondant blanc (cf. conseil)
-
300 g de sucre
-
100 g d'eau
Pâte à choux
-
150 g d'eau
-
80 g de beurre
-
1 c. à café de sel
-
15 g de sucre
-
120 g de farine
-
3 œufs
Crème pâtissière
-
500 g de lait
-
40 g de farine
-
4 œufs
-
80 g de sucre
-
2 c. à soupe de cacao en poudre
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
1249 kJ /
297 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tarte meringuée au citron
2 godz. 30 min
Petits fondants au chocolat
40 min
Crème pâtissière
15 min
Pâte à crêpe
1 godz. 15 min
Croquant au chocolat
15 godz.
Forêt noire
2 godz. 30 min
Soufflé au chocolat
40 min
Brownies
45 min
Madeleines au chocolat
30 min
Meringues de l'Emmental
2 godz. 15 min
Sablés viennois au chocolat
50 min
Bûche de Noël
2 godz. 45 min