Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fondant blanc (cf. conseil)
- 300 g de sucre
- 100 g d'eau
Pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre
- 1 c. à café de sel
- 15 g de sucre
- 120 g de farine
- 3 œufs
Crème pâtissière
- 500 g de lait
- 40 g de farine
- 4 œufs
- 80 g de sucre
- 2 c. à soupe de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1249 kJ / 297 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Assortiment de truffes au chocolat
45 dk
Pâtes fraîches
1sa
Guimauve
2sa 30 dk
Dacquoise praliné au chocolat
1 Std. 5 Min
Napolitain
1 godz. 40 min
Biscuits à la cuillère
40 dk
Moelleux au chocolat
1h 15min
Tartelettes aux fraises
1h 15min
Macarons au caramel
1h 50min
Rouleaux de sushi végétariens
30 Min
Croquettes au jambon avec sauce béchamel rapide
9u. 15min
Tarte meringuée au citron
2sa 30 dk