Éclairs au chocolat

Éclairs au chocolat

3.7 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 portions

Składniki

Fondant blanc (cf. conseil)
  • 300 g de sucre
  • 100 g d'eau
Pâte à choux
  • 150 g d'eau
  • 80 g de beurre
  • 1 c. à café de sel
  • 15 g de sucre
  • 120 g de farine
  • 3 œufs
Crème pâtissière
  • 500 g de lait
  • 40 g de farine
  • 4 œufs
  • 80 g de sucre
  • 2 c. à soupe de cacao en poudre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 297 kcal / 1249 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...