Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 600 g de farine de blé et un peu plus pour le plan de travail
- 300 g d'eau
- 1 cube de levure boulangère fraîche (40 g)
- ½ c. à café de sucre
- 2 c. à café de sel
- 50 g d'huile végétale
Beurre aux herbes
- 1 gousse d'ail
- 1 oignon, coupé en deux
- 3 branches de persil frais, effeuillé
- 3 brins de basilic frais, effeuillé
- 100 g de beurre, mou coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1183 kJ / 283 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Petits pains au lait
2h 5min
Birchermüesli
1 Std. 10 Min
Petits pains du 1er août
1 Std. 10 Min
Focaccia au romarin
2 Std. 30 Min
Sirop de thé froid
25 Min
Carac (Tartelette au chocolat)
2 Std.
Focaccia aux tomates
40 Min
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Crème glacée aux fruits
5 Min
Cuchaule
2 Std. 30 Min
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min
Sauce à salade à la française
20 Min