Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait, et un peu pour badigeonner
- 80 g de beurre, mou, en morceaux
- ½ cube de levure fraîche (env. 20 g), émiettée
- 1 c. à café de sucre
-
500
g de farine à tresse
lub 500 g de farine blanche - 2 c. à café de sel
- 25 g d'eau
- 5 g de bicarbonate de soude
- 1 c. à café de gros sel, pour parsemer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2757 kJ / 659 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 94 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolognaise au soja
40 min
Ciabattines
3h 30min
Pain aux cinq graines
50min
Chili non Carne
1h
Barres énergétiques aux céréales et fruits secs
2h 30min
Tarte aux fraises et chocolat
3h
Couronne aux légumes rôtis
1h 40min
Manneles
1h 30min
Pâté aux champignons
45 min
Cookies aux dragées au chocolat
1h
Tranche aux prunes
1h 30min
Pâtes aux poireaux et à l'ajvar
30 min