Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait, et un peu pour badigeonner
- 80 g de beurre, mou, en morceaux
- ½ cube de levure fraîche (env. 20 g), émiettée
- 1 c. à café de sucre
-
500
g de farine à tresse
lub 500 g de farine blanche - 2 c. à café de sel
- 25 g d'eau
- 5 g de bicarbonate de soude
- 1 c. à café de gros sel, pour parsemer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2757 kJ / 659 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 94 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle à la sauce petits pois-jambon
45min
Minestrone de fruits et crème au safran
40min
Petits pains au lait
2h 5min
Soupe de riz
50min
Gratin de l’armailli
50min
Consommé de maïs au poulet, flans de brocoli
1h 25min
Gâteau aux carottes argovien
2 godz.
Galettes de pommes de terre
45min
Sucettes glacées à la fraise
12h 15min
Ballotins de poulet farcis aux légumes et pommes de terre
55 Min
Ragoût de boeuf à l'orientale avec perles de couscous
40min
Dessert au café
15 Min