Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 70 g de sucre, et 1 c. à soupe pour la pâte
- 100 g de lait
-
¼
cube de levure boulangère fraîche (env. 10 g)
lub ½ sachet de levure boulangère sèche (env. 3 g) - 25 g de beurre, mou, coupé en morceaux (2 cm)
- 200 g de farine
- ¼ c. à café de sel
Garniture
- 130 g de noisettes, décortiquées, non émondées, entières
- 60 g d'amandes, entières, décortiquées, entières
- 110 g de sucre
- 50 g d'eau
- ½ c. à café de cannelle moulue
Finition
- 1 blanc d'œuf, pour badigeonner
- 3 c. à soupe de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2066 kJ / 493 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caramels à la crème
2 godz.
Pain accordéon aux herbes
1 godz. 20 min
Mille-feuilles
2 godz. 25 min
Gâteau des rois
2h 15min
Tourte aux noix de l'Engadine
1 godz. 15 min
Barres aux baies
1 godz.
Pain tessinois
1h 50min
Bâtonnets aux noisettes
1h 50min
Biscuit roulé aux fraises et au séré
1h 30min
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Gâteau à l'Ovo
55min
Nœud au lard
2 Std. 10 Min