Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée sucrée
- 100 g de sucre
- 200 g de beurre, en morceaux
- 370 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 1 œuf
L'émulsion chocolat au lait
- 200 g de lait
- 200 g de crème entière
- 4 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre
- 250 g de chocolat au lait, en morceaux
La finition
- 250 g de fraises fraîches
- 20 g de copeaux de chocolat
- 20 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2615 kJ / 625 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panna cotta
6hod. 15min
Carac (Tartelette au chocolat)
2h
Muffins au chocolat
45 dk
Tartelettes au chocolat et citron jaune
Keine Bewertungen
Madeleines au chocolat
30 Min
Moelleux au chocolat
1h 15min
Croissants au chocolat
Keine Bewertungen
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Miroirs
1 godz. 40 min
Panna cotta au chocolat blanc et fruit de la passion
6h 40min
Mousse au thon
10 Min
Gâteau à la crème
45 dk