Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée sucrée
- 100 g de sucre
- 200 g de beurre, en morceaux
- 370 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 1 œuf
L'émulsion chocolat au lait
- 200 g de lait
- 200 g de crème entière
- 4 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre
- 250 g de chocolat au lait, en morceaux
La finition
- 250 g de fraises fraîches
- 20 g de copeaux de chocolat
- 20 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2615 kJ / 625 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownies
45min
Cake imbibé au citron
1h 30min
Tourte au séré et aux fraises
2 Std. 50 Min
Coulant au chocolat et au cœur cerise
1h 30min
Sauce béchamel
15min
Tourte aux poires
9 Std.
Cake aux baies
1h 15 min
Focaccia croustillante
2h 10min
American apple pie
1h 20 min
Roulade au citron
3h
Tourte aux amandes et chocolat blanc
2 Std. 50 Min
Ragoût de bœuf
1h 50 min