Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de cebolla blanca, en mitades
- 2 dientes de ajo, pelados
- 20 g de aceite de oliva
- 300 g de jitomate, en trozos (2-3 cm)
- 100 g de pimiento rojo, en trozos (2-3 cm)
- 1 cucharada de mezcla de hierbas aromáticas secas (p.ej. romero, mejorana, albahaca, perejil)
- 1 cucharadita de sal
- 2 pizcas de pimienta negra molida
- 300 g de berenjena, en trozos (2-3 cm)
- 200 g de calabacita, en trozos (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 456 kJ / 109 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 593.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas en salsa de jitomate
45 min
Salsa de jitomate
40 min
Salsa verde
10 min
Calabacitas rellenas al vapor
40 min
Fideo seco en salsa de chiles
35 min
Fetuccine con hongos
1h
Risotto de calabacita
25 min
Sopa de poro y papa
40 min
Arroz en caldo de jitomate
30 min
Verduras rellenas
1h 20min
Minestrone
45 min
Salsa de jitomate
35 min