Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de cebolla blanca, en mitades
- 2 dientes de ajo, pelados
- 20 g de aceite de oliva
- 300 g de jitomate, en trozos (2-3 cm)
- 100 g de pimiento rojo, en trozos (2-3 cm)
- 1 cucharada de mezcla de hierbas aromáticas secas (p.ej. romero, mejorana, albahaca, perejil)
- 1 cucharadita de sal
- 2 pizcas de pimienta negra molida
- 300 g de berenjena, en trozos (2-3 cm)
- 200 g de calabacita, en trozos (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 456 kJ / 109 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 593.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de cebolla
1j 10 menit
Puré de camote
40 min
Ceviche de hongos
10 min.
Aderezo de mostaza y vinagre balsámico
5 min.
Pescado a la veracruzana
30 min.
Arroz en caldo de jitomate
30 min.
Minestrone
45 min
Curry de espinaca y queso fresco
13 Std.
Aderezo de naranja y curry
10 min.
Fetuccine con hongos
1h
Concentrado de caldo de verdura
50min
Guarnición de verduras
40 min