Wersje kompatybilne
Sopa de zanahoria y apio nabo con aceite de hierbas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sopa
- 50 g de cebolla morada, en trozos
- 30 g de aceite de oliva
- 200 g de apio nabo, en trozos
- 400 g de zanahoria, en trozos
- 1 ½ cdita de sal, o al gusto
- 500 g de agua
- 100 g de requesón, en trozos
Aceite a las finas hierbas
- 1 cda de hierbas de olor secas (p. ej. perejil, albahaca, orégano, etc.)
- 1 diente de ajo, pelado
- 30 g de aceite de oliva
- 1 cdita de jugo de limón amarillo, recién exprimido
- 1 pizca de azúcar
- ¼ cdita de sal, o al gusto
- 1 - 2 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1163 kJ / 278 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de calabacitas
40min
Sopa de brócoli
15min
Crema de espinacas con nuez
20min
Crema de zanahoria y jengibre
55min
Sopa de berenjena asada
40min
Crema de espárragos verdes y espinacas
40min
Crema vegana de cilantro y espinacas
25min
Crema de brócoli y manzana verde
35min
Sopa de zanahoria y espinacas
35min
Sopa de apio
50min
Sopa de cebolla TM6
55min
Sopa de zanahoria y espárragos con almendras
30min