Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de aceite de oliva
- 2 dientes de ajo, pelados
- 170 g de cebolla amarilla, en gajos
- 600 g de jitomate, maduro, en trozos
- 200 g de pimiento rojo, pelado, en conserva, escurrido
-
1
cdita de concentrado de caldo de pollo
lub 1 de cubo de caldo de pollo - ½ - 1 cdita de sal fina, o al gusto
-
20 - 30
g de chiles jalapeños
lub 20 - 30 g de chiles jalapeños en escabeche - 1 ½ cditas de azúcar
- 350 g de papa, pelada y en cubos (3-4 cm)
- 600 g de muslos de pollo, sin hueso y sin piel, en mitades
- 200 g de calabacitas, en rebanadas (3 cm), then in quarters
- 100 g de espinaca baby fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1897 kJ / 453 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 796 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de verduras con fideos de omelette
50 Min
Sopa de lentejas
1 Std. 30 Min
Fajitas de res con verduras salteadas
30 Min
Albóndigas al vapor (1100 g)
35 Min
Lentejas con res y plátano macho
45 Min
Pollo a la cazadora (Hestan Cue™)
40 Min
Muslos de pollo en adobo con nopales TM6
45 Min
Estofado de pollo con chorizo y papas
45 Min
Arroz con tomate y verduras
1 Std. 15 Min
Estofado de pollo con chorizo y garbanzo
40 Min
Estofado de res TM6
4 Std.
Sopa de pollo con verduras
40 Min