
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de tomme de Savoie écroutée et coupée en morceaux
- 450 g d'eau
- 1 pincée de sel et un peu pour la garniture, à ajuster en fonction des goûts
- 350 g de courge butternut pelée, épépinée et détaillée en cubes
- beurre pour le plat à gratin
- 250 g de feuilles de blette
- 240 g de ricotta
- 100 g de lait
- du poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 2 gousses d'ail
- 6 - 8 feuilles de lasagne sèches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 386.5 kcal / 1609 kJ
- Białko
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Sód
- 570.8 mg