Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de parmesan
- 80 g d'oignon coupé en cubes d'1 cm
- 80 g de beurre
- 25 g d'huile d'olive
- 300 g de riz spécial risotto
- 80 g de vin blanc sec
- 700 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- du sel (très peu si vous utilisez du bouillon déshydraté)
- du poivre moulu
- 120 g de girolles fraîches
- 120 g de trompettes-de-la-mort fraîches
- 30 g de pignons de pin
- sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2642 kJ / 631 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 62 g
Alternatywne przepisy
Velouté de cèpe et châtaigne
35min
Risotto au poireau et au gorgonzola
45min
Risotto
30min
Risotto au potiron
35min
Risotto tout vert
40min
Risotto aux cèpes
30min
Risotto aux asperges
35min
Risotto aux asperges
45min
Œufs cocotte aux cèpes
35min
Risotto aux morilles
45min
Risotto printanier
1h
Risotto de potiron au lait de coco
40min