Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 russet potato (approx. 340 g)
- 340 g broccoli stems
- 30 g extra virgin olive oil, divided
- 1 tsp salt, plus extra to season, to taste
- ¼ tsp black pepper, ground, plus extra to season, to taste
- 30 g Parmesan cheese
- 115 g onion, in pieces
- 60 g celery, in pieces
- 60 g carrot, in pieces
- 1 garlic clove
-
795
g onion skin broth, homemade (see Tip)
lub 795 g vegetable broth (see Tip) - 115 g crème fraîche
- 2 green onion, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1305 kJ / 312 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1237 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli Salad
5min
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Chocolate Nice Cream
Brak ocen
Tomato Soup with Grilled Cheese Second Bowl
40 min
Turmeric Basmati Rice with Currants
35 min
Potato Pancakes
45 min
Menu with Pea Ginger Soup, Lemon Salmon with Broccoli and Potato
45 min
Menu with ginger-pea soup, lemon salmon, broccoli and potatoes
45 min
Creamy carrot and lentil soup
35 min
Oriental beef stew with pearl couscous
40 min
Sunflower Butter
25 min
Golden Lassi Smoothie (Matthew Kenney) Metric
10min