Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ oz vegetable oil
- 2 garlic cloves
- 2 oz yellow onions, cut into pieces
- 1 dried red chili, stem removed, seeds optional
- 1 tsp curry powder
- 1 tsp ground turmeric
- ¼ tsp cumin seeds
- 2 tbsp tomato paste
- 8 oz sweet potatoes, diced (1 in.)
- 7 oz vegetable stock
- ¼ tsp salt, to taste
- 3 oz broccoli florets, cut small
- fresh cilantro, leaves only, roughly chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1761.8 kJ / 421.1 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 827 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miso Mushroom Toast with Tahini Yogurt
45 Min
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45 Min
Potato Curry Soup
35 Min
Broccoli Red Lentil Soup
25 Min
Tuscan White Bean Stew
1 Std.
Chickpea Ratatouille
1 Std.
Tex-Mex Bowl
50 Min
Chili and Peanut Noodles with Tofu and Chili Garlic Oil
30 Min
West African Peanut Soup with Chicken
50 Min
Butternut and Cashew Curry with Black Rice
1 Std. 15 Min
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20 Min
Chunky Vegetable Barley Soup
1 Std.