Buckwheat and Butternut Squash Risotto

Buckwheat and Butternut Squash Risotto

3.8 43 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • red onion quartered
    3 oz
  • garlic cloves
    3
  • extra virgin olive oil
    1 oz
  • vegetable stock
    25 oz
  • buckwheat groats
    6 oz
  • short grain rice
    2 oz
  • salt
    ½ tsp
  • freshly ground black pepper
    1 tsp
  • butternut squash peeled and cubed (½ in.)
    12 oz
    12 oz kabocha squash, peeled and cubed (½ in.)
  • mascarpone cheese
    1 oz
  • fresh parsley leaves chopped
    6 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 338.1 kcal / 1414.4 kJ
Białko 8.4 g
Tłuszcz 11.1 g
Węglowodany 55.5 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 350.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...