Panzanella - Sommerlicher Brotsalat

Panzanella - Sommerlicher Brotsalat

4.6 70 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Ciabatta vom Vortag
    300 g
  • Olivenöl zum Beträufeln
    3 - 4 EL
  • Zucker
    1 ½ TL
  • Fenchelsamen, ganz
    2 TL
  • Oregano, getrocknet
    3 TL
  • Pfefferkörner, gemischt
    1 TL
    schwarze Pfefferkörner
  • getrocknete Tomaten in Öl und 3 EL vom Öl
    50 g
  • roter Spitzpaprika entkernt, in Stücken
    1
  • Zwiebeln halbiert
    180 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    3
  • Paradeiser
    700 g
  • Artischockenherzen, in Öl abgetropft
    360 g
  • frische Minzeblätter
    10 - 12
  • Frühlingszwiebeln (opcjonalnie) nach Geschmack
    1 - 2
  • Balsamico-Essig
    20 g
  • Kapern, eingelegt abgetropft
    2 EL
  • Meersalz
    1 ½ TL
  • Rucola
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 359 kcal / 1507 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...