Süßkartoffel-Focaccia mit Rotwein-Balsamico-Schalotten

Süßkartoffel-Focaccia mit Rotwein-Balsamico-Schalotten

4.5 117 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
8 Portionen

Składniki

Teig
  • Süßkartoffeln in Stücken
    150 g
  • Wasser
    250 g
  • Hefe (30 g)
    ¾ Würfel
  • Zucker
    1 TL
  • Mehl
    500 g
  • Salz
    1 TL
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
Belag und Fertigstellung
  • Schalotten in Ringen
    500 g
  • Butter und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Crema di Balsamico
    60 g
  • Rotwein
    100 g
  • Oregano, getrocknet
    1 TL
  • Frischkäse
    200 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Sahne
    100 g
  • Rucola in groben Stücken
    50 g

Wartości odżywcze na 8 Portionen

Kalorie 3825 kcal / 16020 kJ
Białko 95 g
Tłuszcz 173 g
Węglowodany 450 g
Błonnik 34.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...