![Maxi cannoncino ripieno Maxi cannoncino ripieno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/112e5c1c-5e07-460a-88bb-4830b72d7906/Derivates/840342b1-9b2f-4b36-ae5c-5c01f23b7d88.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Maxi cannoncino
- 230 g di pasta sfoglia, forma rettangolare
- 60 g di zucchero
Crema al caffè
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 500 g di mascarpone
- 60 g di caffè espresso freddo
Terminare la preparazione
- 4 biscotti savoiardi, tagliati a metà
- 40 g di caffè espresso freddo
-
codette colorate, a piacere
lub biscotti savoiardi sbriciolati, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1523 kJ / 364 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 31.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta meringata al limone con glassatura veloce
3hod. 15min
Cestini di crema al caffè
4h
Cestini di crema e frutta
3h
Bignè con crema chantilly e frutti rossi
2h 30min
Meringata al cioccolato
9 Std. 25 Min
Cupcake gigante
1 Std. 30 Min
Trifle alle fragole
5hod. 30min
Cannoli alla crema Chantilly
1h 5 min
Tortine al limone (TM6)
2 Std.
Tiramisù pistacchi e ciliegie
5 Std.
Torta Diplomatica
3h
Ciambelline glassate
50min