Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di salsiccia spellata e sbriciolata
- 100 g di radicchio a listarelle
- 320 g di riso Carnaroli
- 50 g di vino bianco
- 800 g di acqua calda
- 1 cucchiaino di dado per brodo di carne
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2086.8 kJ / 498.8 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 64.8 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 638.9 mg
Alternatywne przepisy
Risotto alle zucchine e prosciutto affumicato
30min
Risotto agli asparagi
30min
Risotto zucchine e menta
40min
Risotto al salmone con crema di porri
40min
Risotto cremoso agli asparagi e pancetta
40min
Risotto al radicchio rosso di Verona
40min
Risotto viola al radicchio e scamorza
35min
Risotto mele e radicchio rosso
40min
Risotto radicchio e pancetta
40min
Risotto radicchio, speck e taleggio
35min
Risotto asparagi e zafferano
35min
Risotto brie e asparagi
30min