Zuppa di legumi e cereali

Zuppa di legumi e cereali

4.7 298 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di cipolla in quarti
  • 80 g di carota pelata e a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di sedano a pezzi
  • 1 spicchio di aglio senza anima
  • 1 rametto di timo fresco lavato
  • 1 foglia di salvia fresca lavata
  • 1 rametto di rosmarino fresco gli aghi lavati
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 100 g di patate pelate e a tocchetti (1 cm circa)
  • 160 g di cereali misti
  • 800 g di acqua
  • 1 dado per brodo di carne
  • 200 g di pomodori ramati a cubetti (1 cm circa)
  • 150 g di lenticchie in scatola, scolate e sciacquate
  • 150 g di fagioli cannellini in scatola scolati e sciacquati
  • pepe nero macinato a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 310 kcal / 1297 kJ
Białko 9.1 g
Tłuszcz 13.8 g
Węglowodany 39.8 g
Błonnik 8.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...