Zuppa d'orzo e fagioli
TM31 TM5

Zuppa d'orzo e fagioli

4.8 (497 ocen)

Składniki

  • 1 scalogno a pezzi
  • 1 carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
  • 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 500 g di fagioli borlotti cotti, scolati
  • 800 g di acqua
  • 150 g di orzo perlato, sciacquato sotto l'acqua corrente
  • 1 dado per brodo vegetale
  • 200 g di patate, pelate e a tocchetti (2 cm)
  • 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
  • 1 pizzico di pepe macinato (opcjonalnie)
  • Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1535 kJ / 367 kcal
Białko
13.6 g
Węglowodany
56.1 g
Tłuszcz
11.3 g
Błonnik
11.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy