Zuppa d'orzo e fagioli

Zuppa d'orzo e fagioli

4.8 552 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • scalogno a pezzi
    1
  • carota pelata e a pezzi (2-3 cm)
    1
  • di rosmarino fresco gli aghi lavati
    1 rametto
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g
  • di fagioli borlotti cotti scolati
    500 g
  • di acqua
    800 g
  • di orzo perlato sciacquato sotto l'acqua corrente
    150 g
  • dado per brodo vegetale
    1
  • di patate pelate e a tocchetti (2 cm)
    200 g
  • di sale (opcjonalnie)
    1 pizzico
  • di pepe macinato (opcjonalnie)
    1 pizzico
  • Parmigiano reggiano grattugiato a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 367 kcal / 1535 kJ
Białko 13.6 g
Tłuszcz 11.3 g
Węglowodany 56.1 g
Błonnik 11.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...