Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a pezzi
- 1 carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di fagioli borlotti cotti, scolati
- 800 g di acqua
- 150 g di orzo perlato, sciacquato sotto l'acqua corrente
- 1 dado per brodo vegetale
- 200 g di patate, pelate e a tocchetti (2 cm)
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- 1 pizzico di pepe macinato (opcjonalnie)
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1535 kJ / 367 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 56.1 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 11.7 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di legumi e verdure
40min
Zuppa di legumi e cereali
1h
Zuppa di farro e legumi
45min
Zuppa di farro alla contadina
50min
Minestra finocchi, orzo e farro
1h
Zuppa di lenticchie e orzo perlato
55min
Zuppa di cereali e verdure
40min
Zuppa di farro e fagioli
1h
Minestra di farro e ceci
1h 10 min
Minestrone d'orzo
1h
Minestra di orzo con zucca e salsiccia
1h
Minestra di orzo e piselli secchi
1h