Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di pane a pezzi (2-3 cm)
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 40 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 320 g di tonno in scatola in olio di oliva, sgocciolato (peso netto)
- 2 uova
- 600 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1268 kJ / 303 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di ricotta
50min
Polpettone ricotta e tonno
45min
Polpette alla mortadella
40min
Il mio polpettone di tonno con maionese allo zenzero (di Francesca Romana Barberini)
40min
Polpette di tonno e ricotta
20min
Polpettone di pollo con pistacchi
45min
Polpette di merluzzo con salsa di pomodoro all'acciuga
1h
Polpettone classico
1h 15min
Polpettone di tacchino con erbette e pesto di rucola
1h
Polpettone in crumble fragrante
1h
Polpettone di purè di patate e carne
1h
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1h