Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa - 200 g di Gorgonzola dolce a pezzi piccoli
- 200 g di pere, sbucciate e a dadini (1 cm)
- 30 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2401 kJ / 574 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai quattro formaggi
40 Min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35 dk
Risotto arancia, robiola e rosmarino
30 Min
Risotto radicchio, speck e taleggio
35 dk
Risotto lardo e crescenza al miele
35 dk
Risotto con Brie, speck e noci
35 dk
Risotto al Taleggio con cipolla di Tropea caramellata al balsamico
1sa
Risotto pere e Taleggio
40 Min
Risotto alle mele verdi e crema di pecorino
35 dk
Risotto al Barolo
30 Min
Risotto alle fragole e peperoncino
40 Min
Risotto alla birra
35 dk