Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coconut chia pastry
- 60 g unsalted butter, chilled and cut into pieces, plus extra to grease
- 155 g wholemeal self raising spelt flour (see Tips)
- 40 g sesame seeds
- 1 tbsp chia seeds
- 20 g shredded coconut
- 2 tsp pure maple syrup
- 40 g water
Custard
- 250 g milk of choice, non dairy (see Tips)
- 3 eggs
- 2 tsp gluten free cornflour
- 40 g pure maple syrup
- 1 tsp vanilla bean extract
- 60 g pouring (whipping) cream
- nutmeg, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1300.5 kJ / 309.7 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 237 mg
Alternatywne przepisy
Almond shortbread biscuits
2 Std. 10 Min
Coconut oat biscuits
45 min
Apple crumble meringue slice
2 Std. 45 Min
Baked honey cheesecake
4 Std. 20 Min
Gluten free ANZAC biscuits
45 min
Macaroons
40 Min
Apple tea cakes
1 Std. 10 Min
Banana, walnut and date loaf
55 min
Quick almond biscuits
35min
Almond and blueberry breakfast muffins
50min
Gluten free carrot and almond cake
2 godz. 30 min
Caribbean carrot cake
2 Std. 10 Min